Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pewna zagadka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym wam pokazać pewną zagadkę którą pokazał mi nauczyciel od WF. A mianowicie musicie kreską przejść przez wszystkie ściany tak aby przez 1 ścianę nie przejść 2 razy. Możecie zacząć od skąd chcecie. Ja nie mam pomysłu zapisałem z 2 zeszyty i nic. Może wam się uda. Dawajcie swoje screeny.

1330705455-U255743.png

Opublikowano
Opublikowano

każde ściany mają być "naznaczone". jak wiadomo z rysunku to 16 boków ma :D. Zaraz edytuję jak skończę

graphic.png

Opublikowano

@up.

To próbujcie od środka. Jak się zaczyna od zewnątrz to tego nie zrobicie za cholere. Chociaż i tak wątpię, że się da.

dobra macie. za pierwszym razem

http://screenshooter...6090290/abrtwkv

ale tak, jak mówię, jest to tylko możliwe jak się zaczyna od środka

Opublikowano

@Up Nieźle, sam nie próbowałem, ponieważ chciałem najpierw komentarze przeczytać.

Teraz to nie ma sensu, bo widziałem rozwiązanie.Ciekawe, ile ja bym zapisał ;)

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Wiecie jaki jest myk ???

Z matematycznego punktu widzenia to nie ma rozwiązania i nie da się tego zrobić np. na komputerze tak jak wy to robicie "za pomocą przykładowego painta".

Jest też podobna zagadka z Wodą prądem i gazem.

Są 3 domki ,jest woda ,prąd i gaz. Wodę ,prąd i gaz trzeba doprowadzić do każdego domku ,ale zawsze będzie przecinać się jedna linia po czym nie uda nam się rozwiązać zagadki.

Tu macie link do tego o co mi chodzi:

http://www.naprzerwie.pl/naprzerwie/1,89388,5771499,Doprowadz_wode__prad_i_gaz_do_domkow.html

Rozwiązaniem wyżej wymienionej zagadki było zagięcie kartki i wtedy wszystko się zgadzało.

Moim zdaniem w waszej zagadce ,którą zadał wam nauczyciel od WF'u też jest myk z zaginaniem kartki lub coś podobnego.

Pobawcie się ;)

hersygna.png
Opublikowano

@Up

Mi też się tak zdaje to działa tak samo gdybyście mieli narysować koło a w środku kropkę bez odrywania długopisu od kartki (koło nie może być przecięte)

1248991649.gifDziękuje!

Pomogłem? Kliknij na +

Opublikowano

No to ja nie wiem jak facet to rozwiązał. Podobno ktoś mu podpowiedział jak zacząć. Facetka od religii też powiedziała, że to kiedyś rozwiązała.

Opublikowano

nie ma rozwiązania tej zagadki, matematycznie nie posiada rozwiązania

@DOWN rysunek i drogi nie spełniają warunków dla drogi Eulera, czyli niemożliwe do wykonania przejście przez wszystkie drzwi tylko raz bo pokoi z nieparzystą liczbą drzwi jest tylko 3 , a powinna być liczbą parzystą by spełnić warunki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...